Referentie

Tonnie

Monteur

Naam: Tonnie
Geboortejaar: 1965
Functie: Monteur

Je werkt bij Banzo sinds 2014. Je hebt bijgedragen aan het succes en de groei van het bedrijf. Waar ben je het meest trots op?

Eigenlijk werk ik al wat langer bij Banzo. Voor 2014 heb ik twee keer kort werkzaamheden bij Banzo verricht via een uitzendbureau. In 2014 misten we een aanbesteding, hierdoor viel er tijdelijk een gat in onze planning. We zijn toen niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben werk naar binnen gehaald dat we normaal zouden hebben uitbesteed. We hebben daardoor nu dit deel van het proces in eigen hand. We hebben fouten kunnen ontdekken en verhelpen en ons proces en product verbeterd. Op montage kunnen ze nu veel soepeler bouwen. Voor een recent project hebben we alle bunkerbanden kunnen assembleren. De montage op de bouwplaats liep erg goed. Dat maakt me trots.

Welke ontwikkelingen zie je in je vak?

Ik wil vooral mezelf blijven ontwikkelen. Ik hou van efficiënt werken, ik ben steeds bezig om beter, slimmer en georganiseerder te werken. Dat vind ik prachtig. Als het werk klaar is, netjes de vloer vegen en de boel opruimen. Bij de volgende klus kun je dan weer goed aan het werk. Daarnaast vind ik dat trouwens ook erg belangrijk voor de uitstraling van Banzo. Je weet nooit wie er binnen komt lopen. Misschien wel een potentiële klant. Dan moet de boel gewoon op orde zijn.

Wat zie je als het meest waardevolle dat je geleerd hebt en wat zou je willen meegeven aan startende technici?

Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen. Om tot een goed resultaat te komen moet je overleggen met je collega’s. Ik zie dat tegenwoordig heel veel via de e-mail of app gaat en dat dit leidt tot misverstanden. Begrijp me niet verkeerd, thuis bestuur ik alles via mijn telefoon zoals de verlichting. Ik hou van vernieuwing. Mijn tip is wel om meer naar elkaar toe te lopen en om te praten in plaats van alles via tekst in e-mails en appjes. Dat werkt meestal beter. Verder zou ik willen zeggen, denk niet te snel dat je weet hoe iets zit, maar ga het echt uitzoeken. Dan pas weet je het zeker. Wees leergierig en kijk in de praktijk.

Als je iemand zou moeten overtuigen om ook bij Banzo te komen werken, welke argumenten zou je dan gebruiken?
Eerlijk is eerlijk, het is niet altijd het schoonste werk. Het is wel een vrij leven, want ik krijg veel ruimte en vertrouwen. Als je verantwoordelijkheid wilt nemen, is er heel veel uitdaging. Wat ik ook mooi vind is dat de boel voor mekaar is. Recentelijk hebben alle jongens een nieuwe bedrijfsauto ontvangen, compleet uitgerust met nieuwe gereedschappen. Daarin wordt geen onderscheid gemaakt.

Collega’s over werken bij banzo

"Ik hou van efficiënt werken, ik ben steeds bezig om het beter, slimmer en georganiseerder te doen."

Tonnie

Monteur

lees referentie
"Dat we zo goed kunnen sturen op de voor ons belangrijke KPI’s, geeft mij een kick."

Simon

Applicatiebeheerder

lees referentie
Als ik buiten als monteur werk zie ik direct fysiek resultaat, dat geeft me de voldoening die ik zoek.

Mitchel

Monteur buitendienst

lees referentie
“We houden ervan om onder gezonde druk te werken om echt iets klaar te maken.”

Aschwin

Engineer

lees referentie