Referentie

Aschwin

Engineer

Naam: Aschwin
Geboortejaar: 1995
Functie: Engineer

Hoe ben je bij Banzo terecht gekomen?

Na mijn studie HBO Werktuigbouwkunde ben ik aan het werk gegaan bij mijn afstudeerbedrijf. Hier kon ik niet helemaal mijn draai vinden. Via LinkedIn werd ik benaderd door de recruiter van Banzo. Na twee goede gesprekken heb ik gekozen voor Banzo. Ik werk hier nu sinds eind 2016.

Waarom heb je ooit voor dit vak gekozen?

Ik heb altijd al interesse in techniek gehad. Vanaf jongs af aan hielp ik mijn vader met opdrachten, het plaatsen van kasten. Op jongen leeftijd liep ik dus al rond met een schroefmachine. Ik heb gekozen voor werktuigbouwkunde, omdat ik hou van de grotere machines en installaties. Dit is een goede keuze geweest. Momenteel werk ik als engineer en wil ik alle technische kennis op doen, waarmee ik op termijn als projectleider mijn voordeel kan doen.

Wat is tot nu toe een klus geweest waar je met veel plezier op terug kijkt? Kun je uitleggen waarom?

Bijna alle opdrachten vind ik mooi om te doen en ben ik trots op. Als ik dan toch iets moet uitlichten is dat misschien niet het grootste project, maar wel een uitdagende. Vlak voor de bouwvak brak een zeeftrommel bij een opdrachtgever. Wij kregen de spoedopdracht om binnen 2 weken een bandtransporteur te leveren, zodat de installatie weer kon werken. Als Engineer heb ik deze klus getrokken en samen met de monteurs een prestatie van formaat geleverd. Een andere mooi opdracht was de ontwikkeling van een speciale platenband. Deze is van 0 tot en met eindproduct in het veld gerealiseerd.

Wat kan je zeggen over de sfeer in het bedrijf, de manier waarop jullie met elkaar omgaan en het contact tussen leidinggevenden en medewerkers? 

Het is hard werken bij Banzo, maar er is ook zeker ruimte voor een grap. We houden ervan om onder gezonde druk te werken om echt iets klaar te maken. We hebben een open cultuur en de stap richting de leidinggevenden is laagdrempelig. Het mooie is dat iedereen bereid is elkaar te helpen.

Als je iemand zou moeten overtuigen om ook bij Banzo te komen werken, welke argumenten zou je dan gebruiken?

De branche waarin Banzo acteert is mooi. De afvalwereld heeft iets aparts. De techniek die er tegenwoordig gebruikt word is hoogwaardig. Je werkt bij Banzo vanaf een vraag/idee van de opdrachtgever tot een installatie die daadwerkelijk gerealiseerd wordt, die ook nog daadwerklijk iets bijdraagt in de wereld.

Collega’s over werken bij banzo

"Ik hou van efficiënt werken, ik ben steeds bezig om het beter, slimmer en georganiseerder te doen."

Tonnie

Monteur

lees referentie
"Dat we zo goed kunnen sturen op de voor ons belangrijke KPI’s, geeft mij een kick."

Simon

Applicatiebeheerder

lees referentie
Als ik buiten als monteur werk zie ik direct fysiek resultaat, dat geeft me de voldoening die ik zoek.

Mitchel

Monteur buitendienst

lees referentie
“We houden ervan om onder gezonde druk te werken om echt iets klaar te maken.”

Aschwin

Engineer

lees referentie