Referentie

In 2018 zijn wij gestart met de bouw van de scheidingsinstallatie voor huishoudelijk afval bij AVR, locatie Rozenburg. Deze installatie verwerkt het huishoudelijk restafval van de steden Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De totale capaciteit van twee lijnen bedraag 430.000 ton per jaar.

De eerste lijn is opgestart in december 2018 en de tweede lijn is in het voorjaar van 2019 in gebruik genomen. Met deze scheidingsinstallatie kunnen kunststoffen en drankenkartons uit het restafval worden teruggewonnen. Over het eerste jaar is al een scheidingsrendement van 51% behaald, met daarbij een zuiverheid van 90%. Een resultaat waar wij trots op zijn!

Bijdrage aan CO2-reductie

Sinds de ingebruikname van de installatie scheidt AVR het restafval van de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Den Haag, Leiden en Utrecht. Vanaf 2020 zijn ook de gemeenten Den Bosch, Leiderdorp, Oegstgeest, Goeree-Overflakkee en vier Zeeuwse gemeenten gestart. De teruggewonnen plastics en drankenkartons worden gesorteerd en/of direct aangeboden bij recyclers. In het eerste jaar is 19,2 miljoen kilo plastics en drankenkarton gescheiden uit het restafval, dit staat gelijk aan een CO2-reductie van ongeveer 24.000 ton per jaar (bron: AVR).

Benieuwd naar de werking van onze scheidingsinstallatie? Bekijk dan deze animatie.

Rolf Nijboer

Projectleider

Frans Moorman

Projectleider bij Attero in Wijster

Mark Hagoort

Plant Manager at AEB Amsterdam

Peter Schout

Hoofd onderhoud